Melanzane Parmigiana – Aubergine med parmesan

melanzane-parmigiana-head

Her lavet som en mættende forret portionsanrettet
Kan også laves som man ville en lasagne

4 personer (1 til hver):
1 stor aubergine
Panering: mel-æg-rasp (her panko)-parmesan
Tomatsovs: 4 solmodne tomater, 2 fed hvidløg, 1 skalotteløg olivenolie
Parmesan
Mozzarella
Basilikumblade

aubergine

Aubergine:
Skær dem i 8 skiver og drys med salt. Læg dm på køkkenrulle for at få væske ud af dem.
Vend dem i mel – sammenpisket æg og rasp med parmesan samt salt/peber
Læg dem på bagepapir og drys med mere parmesan
Kom dem i ovnen ved 200 grader til de er gyldne ca. 20 minutter – vend dem efter10 minutter

melanzane-parmigiana-2

Tomatsovs:
Hak tomat, løg og hvidløg
I olivenolie steges løgtern uden de tager farve
Kom hvidløg og tomat på og lad simre 1-2 timer

Samle retten:
I et fad kommes lidt olivenolie og lidt tomatsovs
Oven på kommes 4 skiver stegt aubergine.
Kom tomatsovs på samt skiver af mozzarella og drys med snittet basilikum
Kom resten af de stegte auberginer oven på og resten af tomatsovsen
Drys med friskrevet parmesan og basilikum blade
Kom i ovnen ved 200 grader til osten bliver gylden – ca. 20 minutter

melanzane-parmigiana-3

Anret som på biledet

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *