Klassisk kan tatar serveres med pommes frittes – meeen, når der nu er nye kartofler
4 personer
4-500 g Oksemørbrad
1 tsk sennep, 6 cornichoner, 2 spsk kapers,
1 skalotteløg, estragon, 1 æggeblomme, 1 spsk olivenolie, salt/peber
Kartofler:
300 g kartofler
1 tsk Piment d´ Espelette
Løvstikke- kan udelades eller erstattes af andet grønt
1 spsk friskrevet parmesan
tilbehør:
Bronzefennikel eller dild
Peberrod
4 æggeblommer
Tatar:
Hak kødet med kniv til ønsket konsistens
Skær cornichoner og skalotteløg i små tern
Hak kapers groft, hak estragon
Bland det hele og smag til med salt/peber
Kartofler:
Kog kartoflerne og knus dem let og læg dem på bagepapir
Drys med Piment d´ Espelette og hakket løvstikke
Riv parmesan over og sæt i ovnen ved 220 grader til osten er gylden
Anret:
Kom kødet på midten af en tallerken og lav en lille fordybning i midten til æggeblommen
Pynt rundt om æggeblommen med peberrod og bronzefennikel eller dild
Kom kartoflerne rundt om kødet
I glasset en forrygende Château Calon Ségur, Bordeaux – Saint-Estèphe 2013
Nok en af de få fra 2013 der kan noget, i hvert fald fra Saint-Estèphe
I en lang periode i det 17. århundrede var slottet ejet af vinmagnaten Nicolas de Ségur.
Selvom han samtidig også var ejer af Lafite og Latour, sagde han altid, at hans hjerte tilhørte Calon.
Derfor er der den dag i dag et hjerte på etiketten til slottets førstevin.