Asparges sæson er relativ kort. Så når der er danske asparges spiser vi godt nok mange.
Her grillet samen med en god mør bøf
2 personer
2 tykke møre bøffer – her oksemørbrad
4 forårsløg
6 asparges
Kartofler
Løvstikke
Urter: f.eks. løvstikke oregano timian
Sovs:
1 skalotteløg
2 dl fond
1-2 tsk god sennep – her en Maille med hele korn
2 dl fløde
Bøfferne:
Tag bøfferne ud fra køl 1-2 timer før tilberedning
Pensl med olie og drys med salt/peber
Grill dem på en meget varm grill eller pande til ønsket kernetemperatur
Vi kan godt lide de bleu – altså nærmest rå i midten men de fleste ønsker en kernetemp. på ca 56-57 garder
Asparges og forårsløg:
Løg flækkes og grilles på skærefladerne
Asparges skrælles og nederste træge del knækkes af
Grill dem kort for at bibeholde deres sprødhed
Vend begge dele med lidt olie og hakkede urter
Kartofler:
Kog dem al dente sammen med løvstikke
Vend de kogte kartofler i lidt smør og hakket løvstikke
Sovs:
Steg hakket skalotteløg gennemsigtige uden de tager farve
Kom fond på og kog lidt ind
Kom fløde og sennep på og kog ind så det tykner lidt.
Smag til med salt/peber og evt. mere sennep
Anret som på billedet
I glasset en tysk rosé fra Salwey, Spätburgunder 2018