Grillet Blæksprutte med Sauce Grenobloise

grillet-blaeksprutte-sauce-grenobloise-3

Blæksprutter er super nemme at rense og tilberede
Men man kan ødelægge det hele ved at tilberede dem for længe, så bliver de lidt gummiagtige

Sauce Grenobloise er en klassisk sauce til fisk og er super nem at lave

grillet-blaeksprutte-sauce-grenobloise-1

4 personer
2 store eller 4 små 10 armet blæksprutter
Fyld:
1 dåse Hvide bønner eller tørrede
2 skiver bacon
Lille chorizo pølse
1 skalotteløg
Olivenolie
Daggammelt brød
Timian
2 tsk piedmont d’espelette
salt/peber
citronsaft
Sauce Grenobloise:
Smør
2 spsk kapers
2 citroner
Persille
Brødcrutoner – daggammelt brød stegt i olivenolie
Server evt. med brød og smørHER ER opskrift på en 

grillet-blaeksprutte-sauce-grenobloise-2

Blæksprutte:
Få fiskehandleren til at rense eller gør det nemt selv.
Træk tentakler/hoved/indmad ud på en gang
Træk “vinger” af og fjern let det tynde skind
Fjern det plastikagtige blad i kroppen og skyl grundigt.

Brug evt tentakler til en ekstra forret SE HER HVORDAN

blaeksprutte

blaeksprutte1

Fyld:
Steg finthakket skalotteløg, bacon og chorizo
Drys med piedmont d’espelette og kom hakket timian i
Kom bønnerne i og varm igennem
Mos det hele groft med en gaffel
Bland lidt brød i for at samle det.
Smag til med salt/peber og citronsaft

grillet-blaeksprutte-sauce-grenobloise

Fyld blæksprutter og grill:
Kom fyldet i blækspruttekroppen – men overfyd ikke da det udvider sig
Luk enderne med træpinde der er gennemvædet i vand så de ikke brænder

Grilles 7-8 minutter ved god varme og vendes hvert miut

Sauce Grenobloise:
Lav brødcrutoner: steg små tern af brød i olivenolie og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Brun en god klat smør og så snart det begynder at tage farve “slukkes” det med saft fra en citron
Den anden citron skæres i fileter.
Skær skallen og det hvide af og skær i fileter.
Kom det ned til smørret samme med kapers
Kom hakket persille i
Kom brødcrutoner i umiddelbart før servering

ciabatta-uden-at-aelte-5

Anret:
Den lune blæksprutte serveres hel hvis de er små ellers skæres i skiver
Overhældes med Sauce Grenobloise
Serveret med lidt brød og smør

I glasset en Riesling fra Alsace, LOEW Grand Cru Altenberg de Bergbieten 2017

riesling-grand-cru-loew-2017

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *