Forret med Lange og Ørredrogn

lange-groenne-asparges-og-rygeost

Lange er en torskefisk og derfor kan man vælge at bruge torsk.
Jeg vælger her lange fordi min fiskehandler lige havde fået nogle friske ind

Lille appetizer, forret eller en del af en større menu

4 personer
200 g Lange eller torsk
2 spsk rygeost
1 citron
6 grønne asparges
1 glas Ørredrogn
2 Skiver rugbrød skåret meget tyndt

lange-groenne-asparges-og-rygeost-2

Fisken:
Damp fisken i ovnen ved 150 grader til den kun lige er lun i midten og skiller i flager
Må endelig ikke få for meget.
Køl den af og rør den sammen med rygeosten
Smag til med salt/peber og citronskal/saft
Tag 2 grønne asparges og snit dem i tynde skiver og bland i fisken

Asparges:
Skær dem på langs i passende stykker.
Hvis de er små så bare del dem i 2, hvis de er store deles de i 4

Rugbrød:
De ultra tunde skiver ristes i ovnen ved 180 grader til de er sprød ca. 8 minutter
Ka også steges på en pande

Samle retten:
I små glas eller på tallerken kommes en skefuld af fisk/rygeosten
Stik nogle asparges ned og kom en skefuld ørred rogn på
Kom lidt ristet rugbrød ved

I glasset En Chardonnay fra området Yamhill-Carlton USA, Origin Wine Co Stein Vineyard 2014
orgin

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *