Flanksteak rulle på grill med whiskysovs

flanksteak-4

Flanksteak bruges ofte på grillen da den er billig og smagsfuld

Denne måde er en lidt anderledes måde at bruge flanksteak og kan fyldes men hvad man lyster

flanksteak-1

4 personer
1 stor flanksteak
Marinade: olivenolie, 2 fed hvidløg, 1 spsk farin, 3 spsk soya, citronsaft, urter
2 Skiver Halloumi ost
Ca. 6 hvide asparges
Ca. 6 grønne asparges
Urter brug hvad du har – her: kørvel, oregano, timian, rosmarin, salvie
Kartofler
Sovsen:
1 glas madagaskar peber
1 skalotteløg
1 spsk sukker
1 spsk tomatpuré
1/2 dl whisky
1/4 liter piskefløde

flanksteak-2

Kødet:
Kødet marinerer natten over
Skræl de hvide asparges og knæk nederste træge del af. Dette gøres også på de grønne
Grill 3-4 asparges til rullen
Grill halloumi skiverne
Kødet rulles omkring de afkølede asparges og stykker af halloumi samt urter
Bindes med kødsnor og grilles ca. 10 minutter i alt – rulles rundt hvert minut

kartofler-med-loevstikke

Kartofler: 
Koges al dente i saltet vand med kørvel

Resten af asparges grilles og vendes før servering med lidt olie og hakkede urter

Sovsen:
Steg hakket skalotteløg til de er gennemsigtige, må ikke tage farve.
Kom sukker på og lad det brune let.
Kom tomatpuré på og steg nogle minutter, pas på det ikke brænder på.
Kom whisky på og sæt ild til dampene.
Kom fløde i sammen med halvdelen af madagaskar peberne.
Kog til sovsen begynder at tykne let.
Med stavblendet findeles peber og løg
Kom derefter resten af madagaskar peber i

flanksteak-3

I glasset en Flor de Pingus 2012

flor-de-pingus-2012

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *