Grillet asparges med fjordrejer

fjordrejer-og-asparges-3

Når der nu er asparges og fjordrejer skal det da nydes

Her griller jeg asparges kort men de kan sagtens koges eller steges kort på en pande

4 personer
1 kg levende fjordrejer (giver ca. 400 gram pillede rejer)
Rejeskallerne bruges til smørsovs
2 citroner
Dild
Karse
50 gram smør
4 hvide asparges
4 grønne asparges

fjordrejer-og-asparges-4

Fjordrejer:
Koge og pille – SE HER HVORDAN
Vend rejerne med salt og citronsaft

Fjordreje smørsovs:
Rejeskaller og masser af smør simret 1/2 time og sigtet.
Hældt over rejerne ved servering

fjordrejer-og-asparges

Asparges:
De hvide skrælles fra hovedet og ned
Nederste træge del af både hvide og grønne asparges knækkes af
Steg dem kort på grill eller kog dem 3-4 minutter
Hvis grillen er tændt kan tykke citronskiver grilles hårdt til de bliver sorte.
Det giver en blødere citronsmag

fjordrejer-og-asparges-2

Anret:
læg en grøn og en hvid asparges på en tallerken og kom rejer oven på
Kom en skefuld reje smørsovs på og drys med dild og karse

I glasset En Chardonnay fra området Yamhill-Carlton USA, Origin Wine Co Stein Vineyard 2014

origin-2014-chardonnay

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *