Entrecote med verdens bedste ovnkartofler

entrecote-med-verdens-bedste-ovnkartofler-1

Ja -jeg tror det er første gang jeg skriver “Verdens bedste” som nogle bruger lidt i flæng.

Men gode er de og en overraskende metode – jeg kendte den ikke og var mistroisk men det virker
Kartofler med super knasende ydre og blødt indre og så i en ovn

verdens-bedste-ovnkartofler-1

2 personer
2 gode entrecote
4-500 g kartofler
1 tsk bagepulver
urter, her: oregano, timian, løvstikke, rosmarin, salvie
5 Grønne og 6 hvide asparges
Halloumi ost
2 ark filodej
Smør
Sovsen:
1 glas madagaskar peber
1 skalotteløg
1 spsk sukker
1 spsk tomatpuré
1/2 dl whisky
1/4 liter piskefløde

verdens-bedste-ovnkartofler-2

Kartoflerne:
Kartofler skrælles og skæres i store uens størrelser.
Saltet vand bringes til kog og 1 tsk BAGEPULVER tilsættes. Det er noget med PH værdien der….ændres
Kom kartoflerne i det kogende vand og kog til de er næsten møre – ca. 10 minutter
Hæld vandet fra og lad restfugt fordampe
I et fad kommes masser af urter (her: oregano, timian, løvstikke, rosmarin, salvie) og olivenolie
Kom kartoflerne i fadet og ryst det godt og grundtig – indtil de ligesom danner en lille smule moset kartoffel omkring alle stykkerne
Fordel dem på bagepapir uden de rører ved hinanden
Kom dem i ovnen ca 30-40 minutter ved 220 grader – evt. varmluft til slut
Salt på umiddelbart ved serveringen

verdens-bedste-ovnkartofler-3

Bøffen:
Entrecote steges på grillen/panden ved fuld varme med olie/salt/peber
Den skal kun lige have et par minutter på hver side afhængig af tykkelsen

Sovsen:
Steg hakket skalotteløg til de er gennemsigtige, må ikke tage farve.
Kom sukker på og lad det brune let.
Kom tomatpuré på og steg nogle minutter, pas på det ikke brænder på.
Kom whisky på og sæt ild til dampene.
Kom fløde i sammen med halvdelen af madagaskar peberne.
Kog til sovsen begynder at tykne let.
Med stavblendet findeles peber og løg
Kom derefter resten af madagaskar peber i

asparges-i-filo-1

Filo pakke:
Grill/steg grønne og hvide asparges som er skrællet.
2 skiver halloumi ost grilles/steges
Skær det hele i mundrette stykker og vend det med olivenolie og urter
Pakkes ind i smørpenslet filo og steger i ovnen ved 220 grader i 20 minutter til det tager farve

asparges-i-filo-2

Anret so på billedet

I glasset en Bordeaux fra Chateau Cantemerle 2010

chateau-cantemerle-2010

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter, Teknik og tips and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *