Ciabatta – uden at ælte

ciabatta-uden-at-aelte-5

Dette Ciabatta er super let at lave og skal ikke æltes men kun lige røres sammen.

Det giver en god skorpe/krumme

Det tager dog lidt tid at lave, men det meste er blot vente/hæve tid – det skal hæve 4 gange af 40 minutter

ciabatta-uden-at-aelte-3

Ingredienser – 4 små brød
320 ml vand
400 gram god hvedemel – helst med godt proteinindhold (12 g)
6 gram gær – ca. størrelse som en ært
30 ml olivenolie
8 gram (lidt mere end en tsk.)

ciabatta-uden-at-aelte-1

1. hævning:
Kom vand i en flad skål/fad
Udrør gæren
Kom olien i
Kom melet i og saltet oven på melet

Rør det sammen så alt melet er vådt
Samle det i på midten så man kan komme til siderne

Lad det hæve 1. gang i 40 minutter

2. hævning
Lidt svært at forklare – se evt på billederne
Fugt fingrene og træk fra den ene side af dejen hen over hele dejen.
Gør dette fra alle 4 sider

Lad det hæve 2. gang i 40 minutter

ciabatta-uden-at-aelte-4

3. hævning
Træk igen og lad hæve 3. gang

4.hævning
Træk igen og lad hæve 4.gang

5. og sidste hævning
Træk igen og vend ud på meldrysset bord.
Del i 4 og læg på bagepapir
Lad dem hæve en 5. gang
Drys med lidt mel og sæt i ovnen ved 240 grader i ca. 25 minutter

ciabatta-uden-at-aelte-2

Print Friendly
This entry was posted in Bager ting and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *