Grillet Andebryst med Grillet Asparges i Filodej

grillet-andebryst-med-asparges-head

Det er altid dejligt og flot at serverer små pakker med hemmeligt indhold.
Her grillet asparges

4 Personer
2 Andebryst
(Nye) kartofler
Løvstikke
2 andelår eller fond til sovs
1 pakke filodej
4 hvide asparges
4 grønne asparges
Ca. 100 g Fetaost
Smør
Frisk oregano

grillet-andebryst-med-asparges-3

På grillen:
Andebrystet ridses i skindet
Pensles med olie og krydres med salt/peber
Start med godt varm grill med direkte varme.
Læg andebryst på med skinsiden ned – efter få minutter er skindet flot gyldent
Nu skal brystet steges færdigt ved indirekte varme og lavt blus/få kul
Helst omkring 130-150 grader – juster med låget
I alt tager det ca. 12-15 minutter
Lad andebrystet hvile i 5 minutter før udskæring

grillet-andebryst-med-asparges-4

Filo pakke
Hvide asparges skrælles fra hovedet og ned. Nederste træge del knækkes af
Grønne asparges – nederste træge del knækkes af
Kom begge dele på grillen i få minutter. Asparges skal ikke tilberedes helt bløde
Tag dem af og skær dem i mundrette stykker
Bland dem med olie, smuldret feta og hakket oregano.
Krydr med salt/peber

Filodejen: Pakken består af to stykker filodej hver penslet med smør og lagt oven på hinanden
Placer en stor spsk. asparges/feta oven på og pak sammen.
Med madsnor kan pakken holdes sammen
Kom på smurt fad og sæt i 180 grader varm ovn til filodejen tager farve

grillet-asparges-i-filodej

Sovs:
Andelår koges i vand 2 timer og sigtes
Fonden koges ind til ca. 1 del
Tag af blusset og pisk kolde smørtern i til sovsen er smuk blank og tykner lidt
Smag til med salt/peber

Kartofler koges al dente
Hvis du har nye kartofler koges de i godt saltet vand med løvstikke
Drys med hakket løvstikke eller persille

grillet-andebryst-med-asparges-2

Anret:
Kom en filopakke på en lun tallerken sammen med kartofler
Kom en skefuld sovs på og skiver af andebryst oven på
Skær andebrystet lidt på skrå

I glasset en moden Bordeaux fra Chateau Cantemerle 2010

chateau-cantemerle-2010

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *