Lorighittas med rejer

lorighittas-med-rejer-1

Lorighittas – små ringe som måske har fået navnet fra de ringe man bandt hestene til.

Ofte blot serveret med tomatsovs eller pesto.
Her med store rejer(certificerede), chorizo og hvidløg
En slags Italien møder Spanien – sådan lidt “Lorighittas med Gambas al Ajillo”

lorighittas-head

lorighittas-24 personer
Pasta: 300 gram fint formalet Durum, “Semola di Grano Duro, Rimacinata” – ofte solgt som Pizza mel
Lunken vand
Gambas al Ajillo:
500 g store rejer, 1 skalotteløg, 5-7 fed hvidløg, god stærk chorizo pølse i ca 10 skiver ,
en rød chili og 3 tomater eller 10 små
Persille
Friskrevet parmesan

lorighittas-med-rejer-3

Pastaen er en meget simpel opskrift :
Melet æltes godt med lunken vand
Det skal æltes godt sammen til en elastisk dej (tager 6-7 minutter)
Hviler i 1 time

Rulles ud til tynd “snore”
Vikles om 3 fingre 2 gange og trykkes sammen.
Nu drejes de 2 ringe ind i hinanden til Lorighittas formen opnås
Hviler/tørre nogle timer – så holder de formen bedre ved kogning – koges 2-3 minutter i saltet vand

lorighittas

Gambas:
Steg et skalotteløg, hvidløg i tynde skiver, chorizo pølse , chili,
Kom rejerne på og steg 2 minutter
Kom tomater i og kog yderligere 2 minutter.

Vend de kogte Lorighittas i og server med hakket persille

lorighittas-med-rejer-2

I glasset en Riesling fra Rainer Schnaitmann Steinwiese 2017, Wurttenberg

rainer-schnaitmann-steinwiese-2017

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter, Teknik og tips and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *