Asparges og stenbiderrogn

asparges-med-stenbiderrogn

Sæson bugner med asparges, ramsløg og nye kartofler
I skoven i eftermiddags – tog lidt ramsløg blade og blomster med hjem
Ved stranden før aftens mad – tog lidt strandarve med hjem

Uden for sæson kan man bruge andet på toppen f.eks. dild
Ramsløgsmayo kan erstattes af andet – f.eks. dild/persille mayo

ramsloeg-blomster

4 personer
250 gram stenbiderrogn
8-10 små nye kogte kartofler – gerne kogt med løvstikke
12 hvide asparges
4 grønne asparges
1 citron
Ramsløg mayo – 1 æggeblomme, 1 tsk hvidvinsseddike 1/2 tsk sennep 2 dl neutralsmagende olie
Feta marineret i olivenolie sammen med rosmarin
Pynt her strandarve og ramsløgsblomster – kan erstattes af anet grønt

Feta kommes i et glas sammen med stilke rosmarin og dækkes af olivenolie
Hvis man laver det flere dage i forvejen smager det mere af rosmarin
Hvis man skal bruge det straks kan man hakke rosmarin så afgiver de hurtigere smag

Stenbiderrogn smages til med salt og citronsaft.

asparges-med-stenbiderrogn-2

Hvide asparges – skrælles fra hovedet og ned. Nederste træge del knækkes af.
Dampes ca. 4-5 minutter så de stadig har bid
Grønne asparges – nederste del knækkes af og de dampes kort så de stadig har bid

Ramsløg mayo SE HER HVORDAN  :
Blend olien med 5-6 ramsløgsblade og brug denne grønne olie til din mayo
Uden for sæson for ramsløg kan man f.eks. erstatte med dild/persille

Anret:
Mos kartoflerne let med en gaffel og rør marineret feta i
Brug evt en udstikker til at lave en form eller blot læg det på en tallerken
Stenbiderrogn oven på
Kom en klat grøn mayo ved og en grøn asparges oven på
Ved siden af lægges 3 hvide asparges som drysses med lidt salt
Pynt med ramsløgsblomster eller dild
I glasset en Chardonnay fra en eksperimenterende amerikaner Chad Stock
Minimus “Mother” Minimus eksperiment #24,Eloa Springs.

minimus-mother-no-24

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *