Grillet Mørbradbøf med Blomkål

grillet-moerbradboef-med-blomkaal-head

Oksemørbrad på grill skal ikke have lang tid og slet ikke gennemsteges
Her serveret med mini blomkål – kan erstattes af almindelige blomkål

4 personer
4 Oksemørbradbøffer
Marinade: 2 fed Hvidløg, 1 spsk farin, 1/2 dl balsamico, 1 citron, 4 spsk ketchup, 4 kviste rosmarin, 1 løg, 2 kviste timian, 1/2 dl olivenolie
Blomkål – 4 små eller 1 stort delt i 4
Til blomkål: 50 g smør, hakket persille, 1 citron og friskrevet parmesan
Gulerødder
Sovs: 250 g champignon, 1 citron, olivenolie, 2 kviste timian, 2 tomater, 4 forårsløg, smør
Lidt grønt til servering – her basilikum og estragon

Kødet:
Mariner mindst 2 timer eller gerne natten over
Steg på grill til en kerne på 55 grader
Lad hvile nogle minutter

mini-blomkaal-med-smoer-og-parmesan

Mini blomkål:
Pakkes ind i smør/persille/citron og drysses med parmesan
I ovnen ved 180 grader ca. 25 minutter til de er al dente – bruger man større blomkål kan man koge dem 5-10 min først

Gulerødder kogt al dente

grillet-moerbradboef-med-blomkaal-1

Sovs:
Steg champignon i olivenolie sammen med timian
Kom citronskal/-saft på sammen med tomat og forårsløg
Før servering kommes en god klat smør på

Anret som på billedet og kom basilikum og estragon oven på

I glasset en Bordeaux fra Haut-Medoc, Chateau Cantemerle 2010

chateau-cantemerle-2010

 

cantemerle-2010

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *