Grillet Flanksteak med Board sauce

flanksteak-med-boardsauce-2

Board sauce er egentlig blot en grøn sovs/dressing som tilberedes direkte på spækbræt som man serverer kødet på.

Denne version er måske lidt mere eller blot anderledes

Udgangspunkt er grill og sæsonvare, som hvide og grønne asparges samt nye kartofler og hvad der er i krydderurtebeddet

grillet-groentsager

4 personer
2 små flanksteak
Marinade: 1 kanelstang, 1 dl olie, 4 fed hvidløg, 1 dl ketchup, 2 spsk farin, 3 spsk soya, 1 citron, 1 rød chili, olivenolie
8 hvide asparges
8 grønne asparges
8 forårsløg
10 Padrons
Små nye kartofler
Yderligere f.eks: små gulerødder (dampede), radisser, nye kartofler kogt med løvstikke, bøftomater, lime
På toppen: Feta ost – her lagt i olivenolie med masser af rosmarin og løvstikke – mindst nogle timer
Grønt drys: frisk oregano og løvstikke

flanksteak-med-boardsauce

Kødet:
Marineres mindst 2 timer, gerne natten over
Grilles 2 minutter på hver side og hviler 4 minutter

Yderligere på grillen:
Padrons, hvide og grønne asparges, forårsløg

Ikke på grill:
Små gulerødder dampes i vand så de stadig er al dente
Radisser skæres i mindre stykker
Nye kartofler kogt al dente, gerne kogt med løvstikke
Bøftomater i skiver
Lime i både

Anret:
Kødet skæres i mundrette stykker og lægges på et stort fad eller skærebræt
Alt andet kommes på og vendes rundt
Smuldre ost over og drys med frisk oregano og løvstikke

I glasset en Bordeaux – Chateau Gazin 2011

chateau-gazin-2011

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *