Grillet andelår med syrligt kål

grillet-andelaar-med-syrligt-spidskaal-1

Denne kål er et fint tilbehør til and og let at lave.
Andelåret grilles men kan selvfølgelig også laves i ovnen.

grillet-andelaar-head

4 personer
4 andelår
Marinade: 4 kviste rosmarin, salt, 1/2 dl balsamico, olivenolie
1 bøftomat eller 2 almindelige
Grønt pynt – her lidt oregano
Syrligt kål:
1 spidskål
1 rød chili
1 bundt forårsløg
1 spsk æbleeddike eller vineddike
Salt

grillet-andelaar-med-syrligt-spidskaal-2

Andelår:
Bland marinaden i en stor frysepose og kom andelår i
Læg på køl mindst 2 timer gerne natten over
Den første del på grill kan også gøres i ovnen
Indirekte varme – kom andelår i en alubakke og stil den IKKE direkte over kul/gasflamme
Giv dem ca. 90 minutter ved ca. 160-170 grader. 3-4 gange under stegning kommes lidt af den væske der er i alubakken hen over lårene
Til sidst tages alubakken af. Kul bredes ud/ gasblus skrues op
Nu skal skindet gøres sprødt. Giv ca.15 min ved fuld varme til lårene har taget farve

Syrligt kål:
Kålen snittes så fint som muligt og kommes i en skål med 1 tsk salt og eddike
Knug nu kålen til den begynder at smide sin væske, tager ca 3-4 minutter
Kom snittet chili og forårsløg i og sæt på køl nogle timer – gerne natten over

grillet-andelaar-med-syrligt-spidskaal-3

Anret:
Pensl andelår med det væske/fedt der er i alubakken
Kom andelår, skiver tomat og kål på en tallerken og drys med grønt

I glasset en dejlig Bordeaux fra Chateau Poujeaux, 2010

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Grillet andelår med syrligt kål

  1. Hvor ser de bare perfekt grillet ud.