Kylling med Aspargessovs

kylling-med-aspargessovs-1

Dejligt når de nye kartofler kommer og der samtidig er danske asparges
Her med en god smagfuld kylling

4 personer
1 god stor kylling eller 4 brystfileter
12 hvide asparges
Ærter – her friskbælgede men frosne er også fint
Nye danske kartofler
1 dusk løvstikke
1 dl fløde
2 æggeblommer
1 spsk mel + 20 g smør
Pynt – dild eller som her bronzefennikel

kylling-nye-kartofler-aerter-asparges

Kylling:
I vandet til kogning af kyllingen kommes skræller fra klargøring af asparges
Skær kyllingen i 8 dele
Ved kogning starter vi med lår og skrog i 15 minutter
Brystfileter kommes i og koges med 10 minutter
Vandet(fonden) hældes fra og kylling holdes lun

kylling-med-aspargessovs-2

Asparges:
Skræl asparges fra hovedet og ned. Nederste træge del knækkes af
Dette bruges i kogevandet til kyllingen
Kog derefter asparges i 4-5 minutter i kyllingefonden

Sovs:
Smelt smør og rør melet i
Kom kyllingefond i lidt efter lidt til rette konsistens opnås
Tag 4 asparges og snit den fint og kom i sovsen.
Smag til med salt/peber og citronsaft
Til sidst piskes fløde og 2 æggeblommer sammen. Kom et par skefulde sovs oven i og rør sammen
Hæld i sovsen under omrøring uden det koger

Kartofler: koges al dente i godt saltet vand sammen med en dusk løvstikke

Ærter – bælges og kommes i en skål. Overhældes med kogende vand og står nogle minutter

Anret: kom kartofler, asparges og ærter på en tallerken
Anret kyllingekødet og overhæld med sovsen

I glasset en champagne fra Savart – Ecueil “Dame de Coeur” 2012 non dosage

savart-ecueil-_-dame-de-coeur

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *