Tærte med kylling og syrligt kål

taerte-med-kylling-og-syrlig-kaal-3Havde lidt kylling rester fra dagen før

Helt nøjagtigt 2 store stegte lår, så ville lave en tærte.

Syrligt kål er let at lave og frisk tilbehør til en tærte

kylling-nye-kartofler-aerter-asparges

4 personer
Mørdej: 150 g mel, 100 g smør, salt og 1 æg
Kyllinegrester – her 2 store lår
Fyld: porre, bacon, 1 skalotteløg, asparges, tomat, gedeost – eller hvad man har
Æggemasse: 2 dl fløde og 3 æg
Syrlig spidskål:
1 lille spidskål
1/2 tsk salt
2 tsk æbleeddike eller citron
1 rød chili
1 skalotteløg i tynde skiver
1/2 rød peber i tynde skiver

Syrlig spidskål:
Snit spidskålet så fint som muligt
Kom det i en skål sammen med løg, salt og eddike
knug det godt og grundigt til det bliver blødere og smider væske – ca. 5 minutter
Vend chili og rød peber i og sæt på køl min. 2 timer gerne til dagen efter

taerte-med-kylling-og-syrlig-kaal-2

Mørdej:
I en foodprocessor (eller med elpisker – eller med hånden) blendes smørret, melet og saltet
Det skal blendes så det bliver lidt som sand/savsmuld
Pisk ægget sammen og tilsæt det lidt af gangen til dejen samler sig i lidt større klumper
Du skal nok kun bruge halvdelen af ægget
Hæld dejen ud og samle den med hænderne – den skal ikke æltes
Den kan nu ruller ud, men lettere hvis den lige kommer 1 time på køl først
Kom det i en smurt tærteform. Forbag den i 20 minutter –
gerne med f.eks. bagepapir og bønner oven på for den ikke hæver for meget op
Pensl bunden med æg for at fyldet ikke gør bunden blød

Fyld:
Steg bacon, løg og fintsnittet pore 5 minutter
Kom det på tærten og fordel asparges, tomater og kyllingekødet
Kom gedeost på og sæt i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader

Anret som på billedet

taerte-med-kylling-og-syrlig-kaal-1

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *