Antipasti – 3 x Bruschetta

3-bruschetta-head

Vi kender alle dem med ristet brød gnedet med hvidløg og tomat/mozzarella oven på – smager dejligt
Her laver jeg blot 3 andre – find gerne på flere selv

Ingredienser står ved hver type bruchetta og er for 4 store bruchetta
For alle gælder det at fyldet kommes oven på et godt brød som er ristet i ovn eller grill og gnedet godt med hvidløg.

1 – Sorte bønner og Basilikum
Hvad: 1 dåse sorte bønner (eller hvide), 1 citron skal/saft, god olivenolie, basilikumblade
Hvordan:
Blend bønner men ikke helt fint, bland med citron, hakket basilikumblade
Juster konsistens med olivenolie og smag til med salt/peber

3-bruschetta-2
2 – Oliven med tomater, chili, basilikum, olie
Hvad: Gode oliven (ikke de billige glas fra supermarkedet til kr. 5,95), solmodne tomater, citron,
basilikum, 2 forårsløg, olivenolie
Hvordan:
Fjern sten fra oliven og mos dem lidt med tommeltot, hak tomater groft, snit forårsløg i skiver
Bland det hele sammen med nogle basilikumblade og smag til med citronsaft, olivenolie, salt og peber
3 – Svampe med Rosmarin og timian
Hvad: 250 g svampe ex. markchampignon, 2 stilke rosmarin, 4 stilke timian, smør til stegning, persille, 2 forårsløg
Hvordan: hak svampe og snit forårsløg. Tag blade af rosmarin og timian
Steg svampene og forårsløg i smør på en pande samme med hakket rosmarin og timian.
Når de er møre vendes hakket persille i
I glasset en Tysk Riesling fra Schnaitmann Simonroth “Steinwiege” 2017

schnaitmann-simonroth

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *