Fjordrejebisque med Asparges og Estragon

bisque-med-fjordrejer-head

Bisque kogt på fjordrejeskaller og i stedet for cognac er her brugt pastis som går fint med estragon

friske-fjordrejer

4 personer
8 hvide asparges
Frisk estragon
Brød til servering – se evt HER for et godt grydebrød https://fjordrejen.dk/?p=2222
Bisque:
Skallerne af 500 gram fjordrejer
Rejerne serveres i suppen
1 glas Pastis (eller Cognac)
¼ piskefløde
1 gulerod
persillestilke
2 tsk. tomatpuré
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
5 peberkorn
½ flaske tør Hvidvin
1 citron

bisque-med-fjordrejer-3

Bisque:
Skaller brændes godt af i en meget varm gryde. Kom tomatpuré på og steg 1 minut mere – pas på det brænder hurtigt på
Kom pastis i og sæt ild til dampene (husk – sluk emhætte)
Kom resten af ingredienserne i og hæld hvidvin i til det dækker evt. lidt vand.
Kog i 15 minutter og lad køle ned, kog igen i 15 minutter og sigt derefter væsken fra.
Kog væsken ned til ca. 1/3 – 1/4.
Kom fløden i og kog til passende konsistens. Smag til med citron, peber og evt. mere pastis

bisque-med-fjordrejer-2

Asparges:
Skræl dem fra hovedet og ned. Knæk den nederste træge del af
Damp i lidt vand til de er al dente – 4-5 minutter

Anret:
Kom asparges i bunden af en dyb tallerken sammen med rejer og estragonblade.
Dryp rejer med citron
Hæld den varme bisque over

Server et godt brød til – SE EVT.HER

bisque-med-fjordrejer-4

I glasset en forrygende hvid Bourgogne, Lamy-Caillat Chassagne Montrachet La Romanée premier cru

93949308_2990462271074753_792965367885463552_o

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *