Andebryst med ris og bønner

and-med-ris-og-boenner-3

Her en let, hurtig og billig ret – og det ka vi jo godt lide

Mange lande har en ret hvor der indgår både ris og bønner.
Det er fordi det er billigt og indeholder de vigtigste proteiner

Her vil jeg lave en hurtig hverdags gryde.
Jeg bruger her dåsebønner og laver risene ved siden af.
Man kan også bruge tørrede bønner og udbløde natten over og risene kan koges i retten.
Men denne version er hurtig og sikre et godt resultat

and-med-ris-og-boenner-head

4 personer
2 andebryst
2 tsk Piment d’Espelette
10-15 skiver chorizo pølse – eller stærk paprika hvis man vil undgå svinekød
2 dl basmatiris
2 tsk tomatpuré
3 fed hvidløg skåret i tynde skiver
1 dåse sorte bønner – ca. 240 gram drænet vægt
1 appelsin
2 løg
1 dåse flået tomat
Friske Mynte blade

Andebryst:
Fjern skindet og skær i strimler på langs
Drys med Piment d’Espelette
Steg dem 3-4 minutter og tag dem op.

Ris: Kog efter anvisning på posen

and-med-ris-og-boenner

Resten:
Skær løget i tynde skiver
Skær chorizo i skiver
Steg løg, chorizo og hvidløg

Kom tomatpuré på og steg et par minutter.
Kom flåede tomater på sammen med saft og skal fra en appelsin
Kom bønnerne i
Lad det simre 10-15 minutter
Kom andestykkerne i og kog yderligere 5 minutter
Kom de kogte ris i og varm igennem.
Smag til med salt og peber

Anret i en dyb tallerken og kom mynteblade oven på

and-med-ris-og-boenner-4

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.