Surf’n’turf – Tatar og Stenbiderrogn

tatar-med-stenbiderrogn-head

Tatar med stenbiderrogn – går det ?
Kun en måde at finde ud af – ved at prøve.

Jeg kan så bagefter konstatere at det passer fint sammen

Her bruger jeg ramsløg i mayonnaisen – men uden for sæson kan andet grønt bruges ex. estragon

tatar-med-stenbiderrogn-2

4 personer
300 gram oksemørbrad
200 gram stenbiderrogn
1 Citron
Mayo: 10 ramsløgsblade, 3-4 dl neutralsmagende olie, 2 æggeblommer, saft fra 1/2 citron, 1 tsk sennep, knivspids salt
Godt brød – se evt. her for et nemt grydebrød 
Urter – forskellige urter til pynt

ramsloeg

Tatar:
Jeg vil have den helt fine kødsmag så blander ikke med noget.
Blot hak kødet så groft/fint som du ønsker

Stenbiderrogn:
Smag til med salt, en smule sukker og citronsaft

Mayo:
Blend ramsløgsblade med 2 dl olie
Pisk æggeblomme med citronsaft, salt og sennep
Kom olien i i en tyndstråle mens der piskes kraftigt – meget lidt til at begynde med senere lidt mere
Når al den grønne olie er opbrugt spædes der med neutralsmagende olie til en tyk mayo er opnået
Smag til med citron, peber, salt

grydebroed-med-kaernemaelk

Samle retten
Tatar og rogn anrettes hver for sig og så kan man blande som man lyster
Klatter af mayo ved siden af. Husk salt og peber på tataren

I glasset er et dilemma – rød eller hvid. Vinder bliver en Champagne fra Pierre Baillette “Le Village” extra brut

pierre-baillette-_le-village_extra-brut

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *