Pissaladiére er en slags lille pizza som man ofte finder på torvet i Frankrig
Der er ansjos på toppen som kommes på når den er færdig bagt.
Hvis man ikke er super fan af den kraftige ansjos smag kan man komme den på til før pizzaen bages, det gør smagen mindre udpræget.
Ja man kan jo også bare udelade ansjosen men så mangler den lidt af den dybe saltede smag som man får fra fisken
4 personer
30 g gær (15 g hvis den langtidshæver)
3 dl vand
300 gram hvedemel
200 gram tippo 00
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
Fyld:
12 alm løg
3-4 kviste rosmarin (gem den ene til at komme på efter bagning)
Olivenolie
lille glas/dåse Ansjoser i olie
Oliven uden sten (eller tag selv sten ud)
Dejen:
Tilsæt lunken vand til gæren.
Ælt sammen med mel og olie.
Kom saltet i og ælt godt igennem
Lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet eller natten over på køl
Slå dejen ned og form små pizzaer på 13-15 cm
Fyld:
Snit løgene og skær dem i skiver
Steg dem møre i olivenolien sammen med finthakkede blade fra 2 stængler rosmarin
Smag til med salt/peber
Samle pizzaladiére:
Kom et lag bløde løg på hver pizza
Kom udstenede oliven på samt ansjos
Tænd ovnen med en bageplade inde i – når den er varm overføres pizza på bagepapir og bages ca 12-15 minutter
Man kan bruge bagesten/bagestål, man kan også bage dem i en grill
Spises lune
Her serveret med lidt trøffel – men det ser man ikke på torvet i Nice
I glasset en Chateau Gazin fra 2011