Bisque på hvide bønner

hvid-boenne-bisque

En super velsmagende bisque/suppe som er let at lave
Den kan laves på tørrede bønner eller på dåsebønner

Den kan laves og spises som den er eller som her serveres med lidt ekstra som pancetta og saltede mandler

4 personer
250 gram tørrede hvide bønner (eller dåsebønner)
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
5 salvieblade
1 skive tyk bacon
2 glas hvidvin
1 dl fløde
1/2 liter kyllingefond (eller grønsagsfond)
1 citron
Æblevineddike
Tilbehør:
Stegt pancetta – 3-4 skiver skåret i små stykker
Saltede mandler – 12 mandler
Ærteskud eller anden grønt f.eks. brøndkarse
Godt brød – se evt. her for et nemt grydebrød 

grydebroed-med-kaernemaelk

Sæt bønner i blød natten over og kasser vandet
Kog dem til de er møre – ca. 40-50 minutter

Steg fintsnittet løg, salvie, bacon og hvidløg uden de tager farve
Kom hvidvin i og kog ned til 1/3 del
Kom fond og bønner i og på og kog fonden ned til det halve
Tag bacon op og blend suppen med en stavblender
Smag til med fløde, eddike og citron
Kog den evt lidt mere ind til passende konsistens

img_6788

Saltede mandler:
Kog mandler 30 sekunder og smut skindet af
Kom dem på en pande med 1 dl vand og en tsk salt
Kog til vandet er væk og mandlerne er tørre
Lad dem køle af

Anret:
Kom mandler og pancetta på en dyb tallerken og hæld den varme bisque over
Pynt med ærteskud

I glasset en frisk Rosé fra Thibaud Boudignon “Rosé de Loire” 2018

rose-de-loire

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *