Denne ret serveres normalt med hakket persille men hvis man har adgang til ramsløg i sæson kan man bruge det.
Jeg bruger certificerede gambas
Der er meget hvidløg i retten men det er ikke en trykfejl – der skal være en del hvidløg i
4 personer
ca. 400 g gambas
7-8 fed hvidløg i tynde skiver
12 skiver god stærk chorizopølse
1 bundt persille eller ramsløg
2 tsk Piment d´Espilette – eller lidt chili
God olivenolie
Godt brød – se evt. her for et nemt grydebrød
Steg hvidløg og chorizo ved lav varme
Vend gambas med Piment d´Espilette
Når hvidløg begynder at tage lidt farve kommes rejerne i
Steg ca 1-2 minutter på hver side IKKE mere så bliver de hårde og gummiagtige
Før servering kommes 2/3 del af persille/ramsløg blade i og vendes runde
resten kommer over ved servering
Serveres med godt brød til at dyppe olien op
I glasset en Champagne fra Pierre Baillette “Le Village” extra brut – men en god kraftig hvidvin vil passe fint