Svamperavioli med Svampeconsommé

corzetti-ravioli-2Dette er en meget udpræget svamperet.

Der er svampe i raviolien, under raviolien og i den lune consommé
Ydremere kommer jeg her lidt trøffel på – det kan udelades

Jeg bruger ramsløg i raviolifyldet – men uden for sæson kan basilikum bruges

Jeg stempler mine ravioli med et corzetti stempel – det kan selvfølgelig udelades
Hvis man er nysgerrig og vil se hvad et corzetti stempel er så se HER 

corzetti

4 personer (12 ravioli):
Pasta: 300 gram tippo 00, 3 æg, 3 spsk olivenolie
Ravioli Fyld: 200 g Ricotta, 200 g stegte blandede svampe, 6 blade ramsløg, skal fra 1 citron, 2 spsk parmesan
Svampeconsommé: ca. 1 kg svampe og 2 tomater eller 8 små tomater
Andet: en håndfuld pinjekerner og 30 gram trøffel (kan udelades)

svampe-consome

Svampeconsommé:
Skær svampe og tomater i mindre stykker og læg dem i et ovnfast fad
Kom låg på eller endnu bedre køkkenfilm
Sæt i ovnen ved 75 grader i 8-10 timer
Sigt væsken gennem klæde og kasser svampene

corzetti-ravioli

Ravioli:
Dejen: bland mel, æg og olie til en smidig dej. Æld den gerne 6-8 minutter
Rul den tyndt ud – nemmest med pastamaskine med kagerulle kan også bruges
Udstik 24 skiver på ca 7 cm – brug f.eks. et glas/kop
Kom fyldet på de 12 af skiverne og pensl kanter med vand
Kom de andre 12 skiver oven på og tryk dem om fyldet så der ikke er luft inde i
Pres kanter sammen med en gaffel
De skal kun koges i simrende saltet vand et par minutter til de flyder til toppen
Tag dem op og vend dem i olivenolie

Svampe til anretning: skær svampe ud i små tern og steg dem i olivenolie/smør

troeffel

Anret:
Kom de stegte svampe i en dyb tallerken og ravioli oven på
Kom ristede pinjekerner oven på sammen med trøffel
Kom den lune consommé på

lasagne

I glasset Monteverro, les Millandes Toscana 2008

monteverro

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *