Lammemørbrad med Trøffel og Asparges

lammemoerbrad-med-asparges

Nogle siger de ikke kan lide lammekød.
Hvis man prøver en lammemørbrad er jeg sikker på man er omvendt.
Det har også lidt at gøre med at der intet fedt er på og det mildner “lammesmagen”

Her serveret med lidt luksus i form af trøffel

troeffel

4 personer
4 lammemørbrader
ca. 30 gram trøffel – kan udelades
8 hvide asparges
200 gram spinat
10 hasselnødder
1 fed hvidløg
Friskrevet muskatnød
2 citroner
Smør
Pynt – her broncefennikel men brug gerne dild, purløg…..

lammemoerbrad-med-asparges-3

Lammemørbrad:
Skær hinder af og drys med salt/peber
Steg den 2 minutter på hver side og lad den hvile 3 minutter
Dryp med citron og drys med revet trøffel

Spinat:
Vask spinat og damp med det vand der hænger ved.
Kom et finthakket fed hvidløg ned sammen med lidt revet muskat
Kom en god klat smør i sammen med saften fra en citron
Rigeligt smør og citron da det udgør sovsen

lammemoerbrad-med-asparges-2

Asparges:
Skræl dem fra hovedet og ned.
knæk den nederste træge del af
Damp i lidt vand ca. 8-10 minutter eller til aspargesen er al dente

Anret:
Kom spinat på en tallerken samt citronsmørsovsen
Anret mørbraden oven på.
Server de kogte asparges og riv citronskal over samt pynt med grønt
Kom den smørsovs der er ved den dampede spinat på
I glasset Silvo Grasso Barolo 2010

barolo

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *