Lasagne Ekstravagance – 24 lags lasagne

24-lags-lasagne-1

12 lag fyld og 12 lag hjemmelavede tynde lasagneplader
Ideen så jeg på siden https://www.chefsteps.com/
Men lavede min egen version – lav din egen version

En lasagne er ofte meget kød og så et par lasagneplader
Her er det meget tynde hjemmelavede lasagneplader og forskelligt fyld – mere pasta i forhold til fyld
Hvis man bruger tørrede købeplader skal man nok nøjes med 5 -6 lag da det ellers vil føles lidt tungt.

24-lags-lasagene-3

6-8 personer
Pastaplader : 400 gram Tippo 00, 4 æg, 4 spsk olivenolie
Fyld:
Bechamel: 2 spsk smør, 2 spsk mel. 1/2 liter mælk, friskrevet muskatnød, salt/peber
Kødsovs – 2 spsk sofrito (hakket løg, gulerødder og selleri i små tern) 200 gram hakket okse,
1 spsk balsamico, lidt chili og 2 tsk tomatpuré
Tomatsovs – 1 dåse flåede tomater, 1 skalotteløg, 1 fed hvidløg og lidt rosmarin tørret eller frisk
Svampe – f.eks. 2 portobello og 4-5 markchampignon, 1 citron
Grønt.: 250 gram spinat, et bundt basilikum
Ost – lidt forskelligt – f.eks. ricotta, revet cheddar og revet parmesan
På toppen : rasp – gerne pankorasp
Insalata caprese: tomater, mozarella og basilikum

24-lags-lasagne-2

Fyld:
Bechamel:
Lav opbagt sovs – smelt smør og rør mel i. Kom mælk i lidt efter lidt. Smag til med muskat/salt/peber

Kødsovs:
Sofrito (hakket løg, gulerødder og selleri i små tern), chili og finthakket hvidløg steges i olivenolie
Kødet kommes i og steges til det har fået lidt stegeskorpe – kom baslamico i og kog næsten væk.
Kom tomatpuré i og steg nogle minutter. Kom lidt flået tomat på men kun lige en spsk eller 2.
Steg stille og roligt 20 minutter og juster med vand så det ikke brænder på.

Tomatsovs: hakkede tomater simret med løg, hvidløg og rosmarin i mindst 1/2 time
Svampe: finthakket portobello og markchampignon stegt i smør, smagt til med citron saft/skal

Grønt: Spinat dampet. Vrid overskydende væske af spinaten. Hak sammen med et bundt basilikum

24-lags-lasagne-4

Pastaplader : Bland melet, olien og æg sammen. Juster evt. med lidt vand.
Læg dejen til side i en plastpose mindst 1 time
Rul den meget tyndt ud – lettest på pastamaskine, men kan sagtens laves med kagerulle.
Skær 12 plader ud

lasagne

Samle lasagnen:
Lidt olie og tomat i bunden så den ikke brænder fast.
Ellers er det blot et lag pasta og et lag fyld.
Slut af med bechamel, friskrevet parmesan og rasp

Det hele kommer i en 180 grader varm ovn 30-40 minutter

Anret:
Serveret med en Insalata caprese

Hvis det måtte have interesse kommer min rækkefølge:
I bunden olivenolie og tomat (den talte jeg ikke med)
1 Lasagne plade
2 Bechamel
3 Lasagneplade
4 Spinat/Basilikum
5 Lasagneplade
6 Kødsovs
7 Lasagneplade
8 Svampe
9 Lasagneplade
10 Ricotta
11 Lasagneplade
12 Tomatsovs
13 Lasagneplade
14 Bechamel
15 Lasagneplade
16 Spinat/Basilikum
17 Lasagneplade
18 Kødsovs
19 Lasagneplade
20 Tomatsovs
21 Lasagneplade
22 Svampe
23 Lasagneplade
24 Bechamel med revet parmsan og panko

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.