Farseret Blæksprutte

farseret-blaeksprutte-1

Man kan farserer blæksprutter med meget forskelligt
Her bruger jeg en fars som man også nogle gange bruger i dumplings
Den er med rejer og svinekød

Her bruger jeg kun kroppen (the tube) armene friterer jeg vendt i lidt mel serveres som forret
Se evt HER 

farseret-blaeksprutte-2

4 personer
2 blæksprutter
Fyld:
200 g rejer
200 g svinekød gerne over 15% fedt
1-2 tsk Piment d’Espelette
1 tsk revet ingefær
1 tsk knust hvidløg
Skal fra 1 citron
2 spsk soys sauce
1 æg
Spicy bønner/kikærter:
1 dåse kikærter – eller kog selv
1 dåse kidneybønner – eller kog selv
2 tomater (her: Cabomar tomater) i tern
1 rød peber i tynde skiver
1 fed hvidløg
1 tsk friskrevet ingefær
1-2 tsk Piment d’Espelette
Urter f.eks. oregano, timian, salvie….
Smør

farseret-blaeksprutte-4
Klargøring:
Tag fat i armene/tentaklerne lige over øjnene og træk forsigtigt så kommer indmaden med ud
Skær lige bag øjnene og kasser indmaden. Sikre dig at de lille næb midt i tentaklerne fjernes
Der sidder et langt klart “ben” i blæksprutten – det skal fjernes
Fjern “vingerne” og træk hinden på kroppen af
Vask den godt også inden i for at sikre der ikke er mere indmad

blaeksprutte

 

 

Farseret blæksprutte:
Blend rejer fint og bland med fars og resten af ingredienserne
Kom farsen i blæksprutterne og luk med tandstikker
Kom ikke for meget fars i da farsen udvider sig og blæksprutten trækker sig samme
Dampe 18-20 minutter, enten i en bambuskurv (koster kun ca. 50kr)
eller i en sigte hen over en gryde kogende vand, husk låg

blaeksprutte1

Spicy bønner og kikærter:
I lidt olie svitses hvidløg, ingefær, rød peber og tomater
Kom bønner, kikærter,Piment d’Espelette og urter i og varm igennem
Kom e god klat smør i og lad smelte
Smag til

fyld

Anret:
Kom bønner/kikærter på en tallerken
Skær skiver af den fyldte blæksprutte og placer oven på
Dryp med citronsaft

I glasset en god Bourgogne fra Lamy Caillat, Chassagne Montrachet 2015

lamy-caillat-2015

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *