Friterede Blæksprutter

dybstegt-blaeksprutte

Lille snack eller forret som er meget let at lave og smager godt

4 Personer
2 tiarmet blæksprutter eller 4 hvis de er små
2 dl kærnemælk
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk Piment d’Espelette
1 citron
Dressing: 2 dl cremefraiche 18% og 1-2 tsk Piment d’Espelette
1/2 liter rapsolie

blaeksprutte

Klargøring:
Tag fat i armene/tentaklerne lige over øjnene og træk forsigtigt så kommer indmaden med ud
Skær lige bag øjnene og kasser indmaden. Sikre dig at de lille næb midt i tentaklerne fjernes
Der sidder et langt klart “ben” i blæksprutten – det skal fjernes
Fjern “vingerne” og træk hinden på kroppen af
Vask den godt også inden i for at sikre der ikke er mere indmad

Skær kroppen i cm tykke ringe.
Del tentaklerne i to – hvis de er små behøves det ikke

blaeksprutte1

Fritering:
Tag blæksprutten op af kærnemælken og dryp lidt af
Bland melet/bagepulver/Piment d’Espelette og vend blækspruttestykkerne i dette

Varm olien op til ca. 180 grader og kom blækspruttestykkerne i og steg 2-3 minutter
Hvis der er meget kan man gøre det i flere omgange og holde det varmt i ovnen

Dressing: rør Piment d’Espelette i cremefraichen og smag til med citronsaft

dybstegt-blaeksprutte-2

Anret som på billedet eller i et fad så man selv kan tage hvad men ønsker

I glasset en god Bourgogne fra Lamy Caillat, Chassagne Montrachet 2015

lamy-caillat-chassagne-montrachet-2015

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *