Spaghetti med citronsovs og seafood

pasta-med-citronsovs-og-seafood-1

En Italiener bruger oftest ikke ost sammen med fisk og skaldyr. Men jeg er ikke jo Italiener
Laver sovsen lidt som en Alfredo sovs – altså smør, parmesan og pastavand
Andre kommer måske også fløde i da det er let og smager egentlig også godt – så det bestemmer man selv

4 personer
Spaghetti: 300 gram mel – 2/3 Tippo 00 og 1/3 Durum, 3 æg pr, 1 spsk olivenolie
Eller tørret spaghetti
Seafood – her jomfruhummerhaler og kammuslinger. Brug andet f.eks. rejer, krebs….
Sovs:
2 citroner
75-100 gram snør
100-150 gram friskrevet parmesan
Pastavand fra kogning af pasta
Evt. 1 dl fløde

pasta

Pasta:
Bland melet sammen og ælt æg og olien i
Ælt godt og grundigt, læg i frysepose og lad dejen hvile mindst 1 time på køkkenbordet
Rul tyndt ud og skær til spaghetti
Kan lade sig gøre uden maskine, men lettere med en pastamaskine og den koster ofte kun omkring 200 kr
Frisk pasta skal kun koge et par minutter i godt saltet vand

Seafood:
Steg kammusling og jomfruhummerhaler 1-2 minutter
Tag dem af og “kog” panden af med skal og saft fra 1,5 citroner
Kom smør på sammen med revet parmesan
Smelt stille og roligt, skal ikke brune.
Juster konsistens med pastavand (og/eller fløde)
Smag til med peber – pas på med salt da kogevandet indeholder salt og det gør osten også

Vend pastaen i sovsen sammen med kammusling og jomfruhummerhaler

pasta-med-citronsovs-og-seafood-2

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *