Strozzapreti med pesto og jomfruhummer

strozzapreti-med-pesto-og-jomfruhummer

Strozzapreti er 8-10 cm lange pasta som oftest ses i området Emilia-Romagna.
De laves som lidt brede pastastrimler der vrides mellem hænderne.
De laves egentlig uden æg men man ser også at de laves med æg.
Der er nogle der kommer muskatnød i, parmesan eller brødkrummer
Men aldrig blæksprutteblæk……så det vil jeg gøre, men kun med halvdelen.

Her bruger jeg ramsløgspesto, men en basilikum pesto kan også bruges hvis ramsløg ikke lige er til at få

4 personer
Jomfruhummerhaler – antal alt efter størrelse og pengepung
1 citron
1 fed hvidløg
Pesto – her ramsløgspesto
Ramsløg blade i strimler til pynt
Pinjekerner – ristet på en tør pande
Pasta – lav selv eller køb god tørret:
300 gram Tippo 00 mel
evt 3 æg kan udelades
Ca. 15 g Blæksprutteblæk – kan udelades

pasta-strozzapreti

Strozzapreti:
Bestem dig for om du vil lave hvide, sorte eller som her begge dele.
Melet æltes godt med lunkent vand tilsat blæksprutteblæk (og evt. 2 æg)
Rulles relativt tyndt ud og skæres i 1,5 cm bredde strimler
Tag en strimmel og rul den mellem hænderne og nip stykker af på 8-10 cm
Lad dem tørre nogle timer så holder de formen bedre når de koges
Kog dem lige før de skal serveres – ca. 2 minutter

Jomfruhummer:
Drys med salt/sukker og lad dem hvile i køleskab min 1 time gerne mere
Steg dem i olie tilsat et knust fed hvidløg
Dryp med citron

strozzapreti-med-pesto-og-jomfruhummer-1

Ramsløg pesto:
Knus ramsløgsblade i en morter og tilsæt pinjekerner og parmesanost
Juster konsistens med olivenolie

Samle retten:
Vend de kogte Strozzapreti med pesto
Kom de stegte jomfruhummer på og vend rundt

I glasset en Chardonnay fra Omero, Minimus “1984” fra 2016
“1984” refererer til året stokkene til denne vin er plantet

1984-minimus-chardonnay-2016

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *