Fettuccine alla papalina – eller Fettucine til paven

fettuccine-alla-papalina-1

Brug Fettucine eller Tagliatelle

Der er selvfølgelig den almindelige diskussion omkring en sådan ret – men vælg selv:
Skal der fløde i eller ej? Ærter eller ej?
Kogt skinke eller prosciutto crudo (lufttørret skinke)
Pecorino eller Parmesan
Nogle kommer svampe i, men så er man mere i retning af en ret der hedder “Fettuccine alla Boscaiola”

Denne opskrift er i nærheden af originalen ærter eller ej

Iøvrigt ligner opskriften lidt en Carbonara bortset fra der er løg og kød i

4 personer
300 gram Fettuccine tørret eller frisk
Pasta: 150 g Durum og 150 g Tippo 00, 1 spsk olivenolie og 3 æg
100-200 g Kogt skinke kåret i tern
1 Løg i små tern
2 dl Ærter
4 Æg pisket med 2 håndfulde revet parmesan

Sovs
Steg løg gennemsigtige uden de tager farve kom kogt skinke i
Kom ærter på og varm igennem
Krydr godt med friskkværnet peber
Vend al dente kogt pasta i (se herunder)
Til sidst æg pisket sammen med parmesan kommes over og vendes rundt
Juster med pastavand til sovsen er cremet
Server straks og drys med parmesan

fettuccine-alla-papalina-3

Pasta:
Bland melet og ælt olie og æg i
Ælt godt og kom i frysepose og sæt til side ca. 1 time
Rul den tyndt ud – lettest på pastamaskine men kan sagtens gøres med kagerulle
Skær i tynde strimler
Koges al dente, ca. 2 minutter i saltet vand

Anret som på billedet og drys parmesan over

fettuccine-alla-papalina-2

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *