Kammusling og Vannamei rejer i fennikel sovs med ovnbagt Squash

rejer-og-kammuslinger-2

Brug Black Tiger rejer, kinarejer og Vannamei rejer, helst de rå og helst bæredygtige
Der findes flere mærker for bæredygtighed her er det ASC mærket

4 personer
250 gram rå Vannamei rejer
8 kammuslinger
1 stor fennikel
1 håndfuld vasket spinat
1 fed hvidløg
1 citron
Opbagning: 1 spsk smør, 1 spsk mel, mælk
Crust: 2 spsk revet emmentaler, 2 spsk revet parmesan, 2 spsk Panko rasp
Squash:
2 squash
1/4 piskefløde
2 æggeblommer
1 citron
Revet parmesan
Pynt. purløg

rejer-og-kammuslinger-1

Rejer:
Rejerne pilles og tarm fjernes
Gives et meget kort ophold på en varm pande – de skal kun lige have farve ikke tilberedes færdigt.

Kammuslinger:
Drysses med sukker/salt og sættes på køl min. 1 time

rejer-og-kammuslinger-3

Fennikelsovs:
I en god klat smør steges helt tyndsnittet fennikel 6-7 minutter
Det må endelig ikke tage farve. Kom finrevet skal fra 1 citron i.
Kom en stor spsk mel i og lav en opbagt sovs
Når mel, smør og fennikel har samlet sig til en “dej” kommes mælk i lidt efter lidt
Sovsen skal ikke være for tynd.

courgetter

Samle retten:
Kom lidt sovs i bunden af et ildfast fad
Oven på kommes halve skiver kammusling og rejer i siden
Dryp med citronsaft og kom spinat oven på
Kom resten af sovsen oven på
Dæk det hele med pankorasp og ost blandet sammen
Sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter til overfladen er gylden

Ovnbagt squash:
Squash skæres i meget tynde skiver og kommes i fad
Blanding af 2,5 dl fløde, 2 æggeblommer og citronskal/saft kommes oven på
Slut med revet parmesan
Bages i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter

I glasset en champagne fra Pierre Baillette – Trois Puits, Le Vilage

pierre-baillette-trois-puits-le-vilage

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *