Spaghetti alla Puttanesca – med hjemmelavet pasta

spaghetti-alla-puttanesca-2

Nogle vil stejle over ansjoserne, men de kan ikke smages som fisk men som en god afstemt salt smag

Denne ret er ikke en super gammel italiensk ret men fra engang i 60erne.
Den er fuld af smag og man mangler slet ikke kødet

4 personer
200 g sorte oliven
(uden sten)
2 spsk. kapers
4-5 stk. rensede ansjoser
3 fed hvidløg
2 stk. små chili – hakket fint
1 dåse flåede tomater
1 revet citronskal fra 1 citron
1 håndfuld hakket persille
1 smule olivenolie
3-400 g tørret spaghetti
Eller – Frisk pasta:
300 gram mel (150 gram Durum og 150 gram Tippo 00), 3 æg, 3 tsk olivenolie

spaghetti-alla-puttanesca-1

Fyldet/sovsen:
Hak hvidløg fint – svits på en pande sammen med chili uden hvidløg får for meget farve(bliver bitre)
Hak oliven, kapers og ansjoser fint og kom i retten samen med de flåede tomater
Kog/simre i ca 15 minutter

hjemmelavet-pasta

Pasta:
Bland melet og ælt æg/olie ind – ælt til dejen godt og pak den ind i en frysepose eller køkkenfilm
Lad dejen hvile på køkkenbordet mindst 30 minutter
Rul den tyndt ud og skær til ønsket tykkelse
Dette er nemmest med pastamaskine.
Koges 2 minutter – gem lidt af pastavandet
Tørret pasta koges efter anvisning på posen

pasta-alla-gricia-1

Samle retten
Den al dente kogte pasta kommes over i sovsen og vendes rundt
Kom citronskal og persille på og vend rundt
Juster evt. med lidt pastavand
På toppen kan man komme lidt revet parmesan og enkelte hele/halve oliven

spaghetti-alla-puttanesca-3

I glasset Domaine Cordier, Pouilly-Fuissé, Vignes Blanches 2014
Kan også være en god italiensk rødvin

domaine-cordier-pouilly-fuisse-vignes-blanches-2014

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *