Spaghetti alla Gricia eller Pasta alla Gricia

pasta-alla-gricia

Pasta alla Gricia er enkel og med få ingredienser.
Ofte er det dog de enkle retter der er sværest at mestre.
Retten bliver bedst med Guanciale, men den kan være svær at få fat i så erstat gerne pancetta

Pasta Gricia kan med få ekstra tiltag blive til carbonara eller spaghetti all’amatriciana
Se evt HER hvordan 

4-gange-pasta

4 personer
300 gram pasta gerne tørret – her dog frisk
200 gram Guanciale
1,5-2 tsk friskkværnet peber (gør det evt, i en morter)
50 gram friskrevet pecorino + lidt til pynt
Frisk pasta:
300 gram mel (150 gram Durum og 150 gram Tippo 00), 3 æg, 3 tsk olivenolie

guanciale-pancetta

Pasta:
Bland melet og ælt æg/olie ind – ælt til dejen godt og pak den ind i en frysepose eller køkkenfilm
Lad dejen hvile på køkkenbordet mindst 30 minutter
Rul den tyndt ud og skær den ønsket tykkelse
Dette er nemmest med pastamaskine.
Koges 2 minutter – gem lidt af pastavandet
Tørret pasta koges efter anvisning på posen

pancetta

Guanciale:
Rist tern/strimler af Guanciale og kom peber på som steger med nogle minutter

Samle retten:
Kom pastaen over til guanciale og vend rundt.
Kom lidt ost og en skefuld pastavand i og vend rundt.
Fortsæt sådan til al osten er i og juster med pastavand til en cremet sovs der lægger sig rundt om pastaen

pasta-alla-gricia-2

Anret:
Kom pastaen i en varm dyb tallerken
Drys med pecorino og peber

pasta-alla-gricia-1

I glasset Domaine Cordier, Pouilly-Fuissé, Vignes Blanches 2014
Kan også være en god italiensk rødvin

domaine-cordier-pouilly-fuisse-vignes-blanches-2014

pasta-alla-gricia-head

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *