Små tarteletter med kammusling og jomfruhummer

tartelet-med-kammusling-og-jomfruhummer-2

Små tarteletter eller Vol au vent, lavet med butterdej og udstukket med riflet udstikker
Hvis man ikke har en udstikker kan man bruge et glas af passende størrelse.

Man kan lave sin egen butterdej men også sagtens købe en færdiglavet
Kinaradise kan erstattes af rødløg

4 personer
Butterdej til 8 små tarteletter
2 sammenpiskede æggeblommer
1 citron
4 Kammuslinger
8-12 jomfruhummerhaler
1 spsk honning
2 stængler grønkål
8 Pimientos de Padrón – kan udelades hvis man ikke kan skaffe dem
Estragon
Syltet kinaradise: 1 kinaradise. Lage: 1 dl æbleeddike, 1 dl vand, 100 g sukker
Sovs:
Hummer eller rejeskaller (eller en håndfuld hele rejer)
2 dl tør hvidvin
1 tsk tomatpure
1 spsk cognac
Piskefløde – ca. 1-2 dl

tartelet-med-kammusling-og-jomfruhummer-4

Tarteletter – Vol au vent:
Udstik 16 cirkler a ca. 6-7 cm
De 8 af dem udstikkes igen i midten så der er en kant på ca. 1 cm
De 8 kanter pensles og kommes oven på de 8 hele cirkler
Pensl igen oven på kanterne
Bagt i ovnen ved 180 grader 25 minutter til de er gyldne
Fjern det overskydende i midten så der er plads til fyld

Kammuslinger og jomfruhummer:
Jomfruhummer fjernes fra skal og tarm fjernes – skær evt. lidt ned i ryggen
Drys haler og kammuslinger med salt og sukker og sæt på køl mindst 1 time
Steg dem 1 minut på hver side i olie og honning – pas på honningen ikke brænder på
Skær kammusling i 2 skiver
Dryp begge dele med lidt citronsaft

Pil grønkål af stamme og riv i mundrette stykker
Kom en klat smør på panden og steg Pimientos de Padrón samt grønkålen

tartelet-med-kammusling-og-jomfruhummer-1

Syltet kinaradise:
Hvis man ønsker kan man skære et par rødløg i både i stedet for at bruge kinaradise
Skær kinaradise i tynde skiver med mandolin eller tyndskræller
Kog lagen op og køl ned
Kom lagen over kinaradisen og sæt på køl.
Den er bedst dagen efter og kan holde sig længe hvis glasset er skyllet med atamon eller spiritus (vodka)

Sovs:
Svits skaller i meget varm olie, de må gerne tage lidt farve.
Skru lidt ned og vend tomatpuré i skallerne og steg lidt mere forsigtigt
Kom cognac på
Kom hvidvin og lidt vand på så det hele er dækket
Kog 20 minutter og lad det køle af
Sigt væsken fra og kog ned til 1-1,5 dl
Kom samme mængde fløde på 1:1 og kog lidt ned
Smag til med salt og peber og lidt citronsaft

Samle retten:
Lun tarteletterne og sæt 2 stk på en tallerken
Kom grønkål og padron i hver tarteletter
Fordel kammusling og hummerhaler
Kom sovs over hver tartelet og pynt med syltet kinaradise og estragon

I glasset en god hvid bourgogne

tartelet-med-kammusling-og-jomfruhummer-3

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.