Andeburger – Mexi style

burger-restemad-1

En burger med and.
Denne er lidt mexicansk inspireret.
Kan laves med rester af and som så varmes i den lune sovs
Chipotles i adobesovs fås i flere netbutikker

4 personer
2 andebryst
2 andelår
4 burgerboller
1 dåse Chipotles i Adobe sovs (røget jalapeño)
1 spsk Farin
1 tsk honning
2 spsk ketchup
Mayonnaise
8 små tomater
Salat – her feldtsalat
Polenta:
2 dl Polenta – instant-polenta eller minut-polenta
1 spsk friskrevet parmesan
25 gram smør

burger-restemad-2

Andelår:
Koges 1,5 til 2 timer til de er super møre
Køl lidt af og pil kødet fra.
Lårkødet varmes op i sovsen før servering

Andebryst:
Fjern hinder på kødsiden og rids skinsiden.
Kom på en kold pande og sæt over medium/høj varme til skindet er gyldent
Vend og sæt brystet i ovnen ved 130 grader til den opnår en kernetemperatur på 58 grader
Lad kødet hvile 10 minutter før udskæring
Skæres i tynde skiver

Polenta:
Kog efter anvisning på posen.
Når den er færdig røres parmesan og smør i
Hæld i en beholder og sæt på køl.
Når det er helt koldt skæres det i skiver på ca 1-2 cm
Steges i olie til det får farve

chipotles

Sovs:
2 store spsk Chipotles med adobe sovs
1 spsk Farin, 1 tsk honning, 2 spsk ketchup
Koges op så sukker smelter.

Anret:
Burgebollen ristes og smøres med mayo
Salat i bunden, stegt polenta, lune andelår og kolde skiver andebryst ovenpå
Slut af med skivede tomater og overbolle

I glasset – en mexicansk øl kunne være et bud

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *