Andebryst, svampesovs, stegt rosenkål og kartoffelrosette

andebryst-med-rosenkaal-og-kartoffelrosette-1

Kartoffelrosette er her lavet med en lile billig ting som kan skærer kartoffel, grøntsager eller fugt ud til lange bånd.
Men du kan også lave en rosette bare ved at skære kartoflen i tynde skiver og vikle dem rundt til man har en cirkel/rosette.
Man man f.eks. komme dem i en ramekin eller en muffinform

Slicer til strimlet frugt, grønt

Slicer til strimlet frugt, grønt

4 personer
2 andebryst
Andefond – køb eller kog på 2 lår
1 dl balsamico
250 gram markchampignon
1 løg
200 gram rosenkål
1 citron
4 bagekartofler
smør

andebryst-med-rosenkaal-og-kartoffelrosette-2

Fond:
Kog andelårene i vand i ca. 2 timer
Sigt fonden fra og fjern lidt af det øverste fedt (gem til rosenkålen)
Lårene kan bruges en anden dag – kom på frys til en hurtig aftensmad med lidt pasta eller i en burger

kartoffel-rosette-2

Andebryst:
Rids skind og skær sener af på kødsiden
Steg skindet gyldent på en pande og vend om på kødsiden
Sæt i en 130 grader varm ovn til en kernetemperatur på 58 grader
Lad brystet hvile 5 minutter før det skæres i skiver på 1-2 cm

Sovs:
Steg svampene og tag dem af panden
Steg løgene og når de er stegte kommes balsamico på og kog ned til det nærmest er en sirup
Kom fonden på og kog ned til ca. 2 dl
Kom svampene på og varm igennem
Tag panden af blusset og rør kolde smørtern i til sovsen tykner lidt

img_6508

Kartoflen:
Kartoflerne skæres i strimler eller tynde skiver.
Strimler: rul dem til du har 2 ruller som passer ned i en form/ramekin
Tynde skiver: Beklæd en ramekin/muffinform med skiverne så de danner en cirkel eller rosette
For begge: Kom en klat smør på og kom i 200 grader varm ovn til mør

Ved servering tages de ud af formen og skæres i 2 så der er 4 halve rosetter
De varmes i ovnen ved højeste varme og med en klat smår oven på.
Drys med salt ved servering

kartoffel-rosette-1

Rosenkål:
Tag de yderste blade af rosenkålen og kog dem så de stadig har bid – ca. 10 minutter
Skær dem i halve og steg dem i andefedt.
Kom citronskal og saft på

Anret som på billedet

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Andebryst, svampesovs, stegt rosenkål og kartoffelrosette

  1. Anders says:

    Stor fan af din blog, syntes den er meget inspirerende!
    Den slicer du bruger, hvad er det for en model?