Scaloppine al Limone – Kalvetyksteg med Citronsovs

scaloppine-al-limone-1head

Scaloppine betyder noget i retningen af tynde skiver – det kan være okse, kalv eller kylling.
Her er det kalvetyksteg.

Server kartofler til eller et godt brød.

4 personer
ca. 500 gram kalvetyksteg
Mel
Smør
Olivenolie
3 citroner
1 løg
1 dl hvidvin
3 dl kalvefond eller kyllingefond
Kartofler
1 fed hvidløg
1 stængel rosmarin
1-2 spsk Friskrevet parmesan

scaloppine-al-limone-2

Kødet:
Skær det ud og bank det relativt tyndt ud
Drys med salt og læg citronskiver på og sæt på køn nogle timer
Vend stykkerne i mel og steg kort i smør/olivenolie, ikke for længe så de bliver tørre

Sovs:
Kødet er taget af panden. Kom nu snittede løg i og steg bløde uden de tager for meget farve.
Kom citronskal/saft fra 1 citron samt hvidvin og kog det ned til 1/3
kom fond på og kog ned til pasende konsistens og smag
Kom kødet i og varm det op.

scaloppine-al-limone-3

Kartofler:
Kog kartoflerne og knus dem og læg dem på bagepapir
Kom en klat smør/hvidløg/rosmarin oven på og top med parmesan.
I ovnen ved 230 gradet til osten tager farve i kanten

Anret som på billedet

I glasset en dejlig Bordeaux fra St-Estèphe, Calon-Ségur 2013

calon-segur-2013_2

calon-segur-2013

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *