Stenbiderrogn med Syltet Kinaradise

stenbierrogn-2-head

Det eneste svære i denne ret er at få lavet lange bånd af kinaradisen.
Jeg bruger en håndmaskine der er beregnet til dette.
Men man kan sagtens bruge et mandolinjern eller en tyndskræller

4 personer
200 gram stenbiderrogn
1 kinaradise
Lage: 1 dl æbleeddike, 1 dl vand, 100 gram sukker
Cremefraiche
Piment d’Espelette
1 citron
Dild
Frisee

Rognen:
Stenbiderrogn smages til med salt og et par dråber citron

kinaradise-baand

Kinaradise:
Lagen koges op og køles ned
Kinaradisen skæres i lange strimler og bredden på dem skæres til – ca. 3 cm
Kom lagen over strimlerne og sæt på køl mindst et par timer gerne mere

Cramefraiche med Piment d’Espelette : Cremefraiche smages til med Piment d’Espelette

stenbierrogn-1

Anret:
Tag kinaradise stykkerne op af lagen og lad dem dryppe af på et rent viskestykke
Anret dem på en tallerken som på billedet
Kom rogn på og dutter af cremefraiche
Pynt med frisee og dild
Server evt. lidt brød til

I glasset: USA, Omero (Chad Stock) Minimus Chardonnay Dijon free 2015

dijon-free-chardonay

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.