Frisk Torskerogn på 2 måder

torskerogn-2-head

Når der er friske bukser hos fiskehandleren bør man ikke snyde sig selv for den delikatesse.
Det er nemmere end man tror og smager langt bedre end dem på dåse

bukser

4 personer
5-600 gram torskerogn – Bukser
1 spsk mayo
ca. 2 spsk Cremefraiche
1 citron
1 tsk sennep
Dild
Vinaigrette: 1 tsk sennep, 1 tsk citronsaft – olivenolie
Saltede kapers – alternativt syltede kapers
Frisee – alternativt ruccola
Dild

torskerogn-1

Bukserne :
Jeg deler bukserne i to “ben” og ruller dem i film eller stanniol
Koger dem i vand i ca. 20 minutter – længere hvis de er meget store
Efter de er kogt og kølet ned fjernes hinden omkring rognen

Stegning:
Skær 1 cm tykke skiver og steg dem gyldne i olie.
Resten/enderne bruges til en torskerogncreme

Torskerogncreme:
Med en gaffel eller håndmixer findeles rogn
Kom mayonnaise og 1 tsk citronsaft i
Juster konsistens med cremefraise
Smag til med salt/peber og sennep

torskerogn-3

Salat:
Pisk en vinaigrette af 1 tsk sennep/1 tsk citronsaft og olivenolie
Smag til med salt/peber
Vend salat i umiddelbart inden serveringen

Kapers
Skyl kort saltet af og steg dem på en tør pande til de åbner sig lidt

Anret:
Kom salat på en tallerken og en skefuld torskerogncreme ved siden af
Kom et par skiver lune stegte torskerogn på og dryp med citron
Kom ristede kapers på og lidt dild
I glasset – fra USA, Omero (Chad Stock) Minimus Chardonnay Dijon free 2015

minimus

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *