Andebryst med perlespelt og gulerod

andebryst-gulerod-perlespelt-1_1-1

Her serveres andebrystet sammen med spelt og gulerodscreme

4 personer
2 andebryst
5 gulerødder til creme
Smør ca. 50-60 gram (halvdel til gulerodscreme og halvdel til perlespelt)
Små gulerødder, serveres hele
Basilikumblade
1 citron
Smør
Ribs
Brøndkarse

andebryst-gulerod-perlespelt-1_1-2

Andebrystet:
Fjern hinder på kødsiden og rids skinsiden.
Kom på en kold pande og sæt over medium/høj varme til skindet er gyldent
Vend og sæt brystet i ovnen ved 130 grader til den opnår en kernetemperatur på 58 grader
Lad kødet hvile 10 minutter før udskæring

Gulerodscreme:
Damp gulerødder i lidt vand til de er møre
Blend dem og juster konsistens med lidt smør
Blend helt fint og pres det gennem finmasket sigte
Varm op ved servering

Perlespelt:
Kog spelt i ca.20 minutter og hæld vandet fra
Kom en klat smør i og skal fra 1 citron samt saft fra 1/2 citron
Smag til med salt og peber
Vend basilikumblade i

andebryst-gulerod-perlespelt-1_1-3

Ribs:
Skyl dem og drys dem med sukker.
Lad dem stå på køl 1-2 timer

Anret:
Kom en klat gulerodscreme på en lun tallerken og perlespelt oven på
Anret skiver af andebryst og gulerødder oven på
Kom ribs ved siden af og brøndkarse på toppen

I glasset:
Guillaume Gilles, Cornas “La Combe de Chaillot” 2014

cornas-guillaume-gilles-2014_1

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *