Daube med kartoffelmos og syltede grønne tomater

daube-med-mos-1

Daube er en klassisk provencalsk gryderet lavet med billig oksekød udskæring og rødvin

Start dage i forvejen for at få mest smag i din ret.

4 personer
500 gram oksebov
Rødder: ex. gulerødder, pastinak, selleri…..
4 kviste Timian
4-6 Nelliker
Hvidløg
2 løg
1 flaske rødvin (ikke for dyr)
250 gram Svampe
4 store bage Kartofler
Persille
Syltede grønne tomater SE HER HVORDAN  – kan erstattes med rødbede eller asier

daube-med-mos-3

Kødet:
Skær kødet ud i store tern på 2-3 cm
Kom kødet i en frysepose med en flaske rødvin og et løg stukket med nelliker
Lad kødet marinerer natten over.

dagen efter sigtes kødet fra og vendes i mel
Steg et hakket løg i en gryde der tåler at komme i ovnen
Tag løg op og giv kødet stegeskorpe
Kom løg og rødvin tilbage i gryden
Kom gulerødder, pastinak i og kom låg på.
Sæt i ovnen ved 150 grader i 2,5 time

Sigt kogelagen fra og kasser grøntsagerne.
Kog lagen ned til det halve sammen med nye grøntsager som ikke skal koge med mere end 10-15 minutter
Kom kødet tilbage og nogle stegte svampe
Hvis lagen er meget tynd kan man jævne lidt med maizena
Smag til med salt/peber

daube-med-mos-2

Mos:
Skræl og kog bagekartofler
Mos med kartoffelmoser eller stort piskeris
Kom en stor klat smør i og juster konsistens med mælk
Smag til med salt/peber
Kom en håndfuld hakket persille i

Anret:
Kom en skefuld mos på en tallerken og oven på kommes Daube
Drys med persille og server med surt

I glasset: en Bordeaux fra Château Magdelaine 2007

chateau-magdelene-2007

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *