Kødfri engang imellem kan sagtens være super lækkert
Her en nem hjemmelavet pasta der ikke kræver maskine
Få ingredienser
4 personer
250 gram plukket grønkål (mere hvis det stadig er på stænglen)
200 gram svampe – her markchampignon
1/4 l piskefløde
1 citron
Parmesan – frisk høvlet
Pasta – lav selv eller køb:
400 gram hvedemel (jeg foretrækker 3 dele Tippo 00 og 1 del durum)
4 hele æg eller 6 æggeblommer
1 spsk olie
Pasta:
Ælt ingredienser til pasta sammen – juster med lidt vand eller mel
Læg den i en frysepose på køkkenbordet ca. 1 time
Rul den tyndt ud og skær tykke strimler på 2-3 cm
Frisk pasta skal kun koge ca. 2 minutter
Tørret pasta koges efter anvisning på posen
Sovsen – grønkål og svampe:
Skær svampe i tynde skiver og steg i olie
Riv grønkål i mundrette stykker og tilsæt
Læg låg over og steg i et par minutter
Tag låg af og kom fløde på samt saft fra 1/2 citron
Lad det koge nogle minutter
Tilsæt pastaen og vend det hele godt rundt
Juster evt. med lidt af kogevanet fra pastaen
Smag til med masser af friskkværnet peber