And med Spätzle og svampe

spatzle-1

Hvert år når rejsen står på Østrig og ski skal der spätzle på bordet

Det er meget nemt at lave og den metode jeg her foreslår giver også et minimum af opvask.
Man kan lave Spätzle med et specielt jern, med dørslag med store huller eller et vådt spækbræt og kniv.

Jeg vil her bruge en frysepose og lave nogle huller.

spatzle-2
4 personer
4 andelår
500 gram svampe
100 gram revet ost
Muskatnød
Timian – et par stilke eller tørret timian
1 stort Løg
Brøndkarse eller andet grønt
Spätzle:
300 gram hvedemel
3 æg
Lidt vand
1-2 spsk. olivenolie

Andelår:
Kog andelårene i ca. 1 time og pil kødet fra og skær det i mundrette stykker.

Spätzle:
Pisk ingredienserne sammen og sørg for konsistens er som en lind grød (styr konsistens med vand)

Kom det i en frysepose og stil 7-8 huller med en kniv.
Pres det ud i kogende saltet vand. Kog stille og roligt, når spätzlen kommer op til overfladen er det færdigt.
Kom den færdigkogte spätzle over på en pande med smør eller i isvand og sigt det derefter og varm op når den skal bruges.

spatzle-3

Løg – skæres i tynde ringe og steges bløde
Varm andekødet sammen med løgene lige før servering

Svampene steges i smør sammen timian
Når de er færdigstegte kommes Spätzlen i sammen med osten og lidt af kogevandet
Varm et igennem og smag til med salt/peber og revet muskatnød
Smag og juster med alt/peber og evt. en klat smør

Anret
Kom en skefuld spätzle på en varm tallerken og noget andekød/løg i midten
Punt med brøndkarse

I glasset Château Faugères Saint Emillon 2010

faugeres-2010

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.