Fest Tartelet med And

tartelet-med-and-2

Tartelet med and, måske en ide til Mortens aften eller bare en god frokostret.
Den ser svær ud men er ret enkel at lave.

4 personer
2 andelår
1 andebryst
4 butterdejsplader
1 æg til pensling
8 tørrede Morkler – kan udelades
1 Portobellosvamp eller anden svamp
Syltelage: 1 dl æbleedike, 1 dl vand, 1 dl sukker
Grønkål
6-8 valnødder brækket i mindre stykker
1 citron
Syltet svamp – her portobelleo men feks. kan champignon eller bøgehatte også bruges
1/4 piskefløde
Estragon eller lakridstargetes
Surt, kan udelades. Her bruges syltede grønne tomater SE HER HVORDAN 

tartelet-med-and-5

Morkler udblødes i lunken vand i 1 time.
Sigt vandet fra gennem et kaffefilter og gem det til sovsen
Skyl morklerne godt

tartelet-med-and-4

Sovsen:
I en gryde svitses andelår så de får lidt farve.
Dæk dem med vand og kog dem ca. 1 time til de er møre.
Tag dem op og pil kødet fra, kasser skindet
Kogelagen/fonden og morkelvandet koges nu ned til passende fortættet smag, ca. 2 dl.
Kom fløden på og kog igen ned til den begynder at tykne
Smag til med salt/peber og citron

tartelet-med-and-3

Tarteletten:
Udstik 8 lige store cirkler af butterdejspladerne.
Pensl de de 4 med sammenpisket æg
De andre 4 fjerner man en cirkel i midten så man har en ring/kant på ca. 1-2 cm som lægges oven på
Pensl også kanten
Sæt i ovnen ved 200 grader til hævet og gyldne. tager ca. 25-30 minutter
Fjern det inderste så der kan være lidt fyld i tarteletten
Lun den evt. før serveringen

valnoedder

Syltet svampe:
Kog syltelagen og køl af
Skær svampene i tynde skiver og hæld kogelagen over
Lad dem trække mindst et par timer – gerne til næste dag

Andebryst:
Fjern skindet og kasser.
Skær brystet i strimler.
For de ikke skal blive tørre skal de steges meget kort ved meget høj varme

tartelet-med-and-6

Grønkål:
Rib bladene fra stammen og riv dem i mundrette stykker
Tag en håndfuld og vend i olie
Steg dem i ovnen ved 200 grader til de bliver sprøde, tager ca. 5-6 minutter
Resten steges i smør etpar minutter uden at tage farve

tartelet-med-and-1

Samle retten:
Varm andelårkødet i sovsen
Kom en tartelet på en tallerken
Byg højde på med grønkål, andebryst, morkel, surt, syltet svampe, valnødder
Slut af med sovs og andelår
Pynt med estragon og sprød grønkål

I glasset en hvid Borugogne fra Lamy Caillat, Chassagne Montrachet 2015

chassagne-montrachet-2015

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *