Fasan i Cider med kartoffelmos

fasan-i-cideer-med-mos-1Fasan kan godt blive tørt men denne metode minimerer risiko og giver en dejlig sovs.

4 personer
2 fasaner
1/2 liter god æblecider
3 dl fløde
3-400 gram svampe (ex. champignon, østershatte, kantareller, portobello….)
2 fed hvidløg i tynde skiver
2 stængler rosmarin
1 alm. løg
5 skiver bacon
1 håndfuld frosne perleløg
1 håndfuld frosne ærter
4 bagekartofler
1 dl mælk
1 klat smør
Syltede grønne tomater SE HER – eller andet surt (rødbeder, asier, agurkesalat…)
Pynt evt. brøndkarse

fasan-i-cideer-med-mos-2

Fasan:
Skær lårene af fasanen og skyl resten godt. Lad brystet blive på benet
I en gryde der kan komme i ovnen gives fasanen god stegeskorpe og tages op.
Steg nu svampene og tag dem op
Steg bacon og løgringe
Kom cider og fløde på og kog lidt ind
Kom lårene i sammen med hvidløg og timian.
Kom låg på og sæt i ovnen ved 170 grader i 1/2 time
Kom bryst, ærter og perleløg på og læg låg på
Efter endnu 1/2 time tages gryden ud og kødet fiskes op – rosmarinstilke kasseres
Kog sovsen godt ned og smag til.
Hvis den er for lys kan man koge 1 dl balsamico ind og farve sovsen med det (eller brug kulør)
Varm kødet i sovsen før servering

Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær i grove tern
Kog em møre i usaltet vand
Mos og kom smør i, juster konsistens med varm mælk
Smag til med salt og peber

Anret som på billedet

fasan-i-cideer-med-mos-3

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *