Elsker tatar.
Denne gang i et på engang enkel men også anderledes udgave
4 personer
200 gram okse- eller kalvemørbrad
Daggammelt brød
Estragon
Karse – her bruger jeg et lille bæger pr. person
Mayo – meget gerne hjemmelavet – se HER
Brød croutoner:
Skær brødet i meget små tern og rist dem sprøde i en god olivenolie
Kødet:
Hak kødet relativt fint med en stor kokkekniv
Drys med salt/peber
Form kødet til halvkugler – jeg bruger en form men kan sagtens gøres i hånden.
I bunden laves et hulrum/fordybning der fyldes med brødcroutoner
Mayo: hak estragon fint og bland det i mayonnaisen
Samle retten:
Halvkuglen med tatar og croutoner smøres ind i et lag mayonnaise
Klip karsen af og kom den på mayonnaisen så man ikke kan se gennem.
Der skal bruges en hel del karse
I glasset en Bordeaux fra Margaux, Château d’Issan 2012