Tatar med karse og brødcroutoner

tatar

Elsker tatar.
Denne gang i et på engang enkel men også anderledes udgave
4 personer
200 gram okse- eller kalvemørbrad
Daggammelt brød
Estragon
Karse – her bruger jeg et lille bæger pr. person
Mayo – meget gerne hjemmelavet – se HER 

tatar-1

Brød croutoner:
Skær brødet i meget små tern og rist dem sprøde i en god olivenolie

Kødet:
Hak kødet relativt fint med en stor kokkekniv
Drys med salt/peber
Form kødet til halvkugler – jeg bruger en form men kan sagtens gøres i hånden.
I bunden laves et hulrum/fordybning der fyldes med brødcroutoner

tatar-head

Mayo: hak estragon fint og bland det i mayonnaisen

Samle retten:
Halvkuglen med tatar og croutoner smøres ind i et lag mayonnaise
Klip karsen af og kom den på mayonnaisen så man ikke kan se gennem.
Der skal bruges en hel del karse

tatar-2

I glasset en Bordeaux fra Margaux, Château d’Issan 2012

chateau-dissan-2012

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *