GÆSTEBUD af Thomas Herman – en lille boganmeldelse

thomas-herman-feast

“FEAST – mit solskinskøkken” Forfatter: Thomas Herman Foto : Claes Bech-Poulsen
Udgivet på Politikens forlag 02. oktober 2019 Pris: 350 kr.

Billederne, ud over dem af selve bogen, i dette indlæg er IKKE fra bogen pga. ophavsret – billederne er fra min egen afprøvning af retterne.

Da min madlavning ændrede sig mere radikalt til en decideret hobby og jeg lavede bloggen Fjordrejen.dk var de første store flotte kogebøger fra Thomas Herman.
Det var de enormt flotte og gode bøger Brændende Kærlighed (2007) og Nimb Herman(2009)
Herefter lavede Thomas den lille fine og super anvendelige “Hermans Aftensmad” (2013) og den fine gæste bog “Gæstebud (2016)

Alle de bøger har mere eller mindre taget udgangspunkt i det danske køkken og minderne fra hjemmet, opvækst og karrierer.
Denne bog er selvfølgelig med udgangs punkt i gode råvare og råvare i sæson.
Men et lille tvist er her at dreje opskrifter ud mod verden – eller verden ind mod det danske køkken.
Så vi ikke selvfede går og leger nordisk køkken uden at kigge rundt i verden til alle de fantastiske retter der er at finde.

Lær f.eks at spise blæksprutter – alle de der ønsker bæredygtighed og vil sikre fiskebestand etc. Blæksprutter findes i hobetal.
Supre lækre og ret nemme tapasretter, franske retter……
Bevares der er dekadente retter med trøffel og kaviar, men også simple retter som “Tomat med Vanilje og Lavendel”
Jeg har høstet den erfaring at de sværeste retter at mestre er dem med færrest ingredienser. Men brug gode råvare.
Det er essentielt at hører på Thomas når han siger – VELSMAGENDE TOMAT AF BEDSTE KVALITET, FRUGTIG OLIVENOLIE AF GOD KVALITET etc.

Bogen er delt op i forord, vigtige råvare og derefter :
Supper
Pasta, ris & polenta
Fisk, skaldyr & Bløddyr
Grønt, garniture & småretter
Kød og fjerkræ
Desserter
Grundopskrifter & fonder

head-thomas-herman-feast

Bogen er handy i størrelse og ligner lidt “Gæstebud”
Den altid super gode fotograf Claes Bech-Poulsen har taget billederne – og de er flotte.

Opskrifterne er korte, nøjagtige og lette at følge
De udfordre lidt på ingredienser man ikke lige har i skabet, men hvis man køber kogebog for at lave det man plejer er der vel ingen ide i det.
Udfordre din lokale forretning hvor du køber specialiteter eller køb på nettet hvor alt kan findes.
Udfordre din slagter og få ham til at bestille Guanciale hjem eller spørg i den italienske special forretning.
Selv i Odense lykkes det mig at få det, og ellers køber jeg det altid når rejsen går syd på.

Udfordre din fiskehandler til at få andet hjem end torsk, rødspætte og laks (gab)
Lav din egen pasta.
Spis flere småretter frem for bare en lasagne

Brug bogen til at udfordre evner og smag
Tryk på link over billedet og kom til selve opskriften.

Side 166 i bogen “Syltede grønne Tomater – med peber og citrontimian”

syltede-groenne-tomater

Print Friendly
This entry was posted in Bog forslag and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *