Syltede Grønne Tomater

syltede-groenne-tomater

Her en opskrift som jeg prøvede da jeg skule afprøve Thomas Hermans nye kogebog fra 2019 – “FEAST – mit solskinskøkken) Se anmeldelse af boge HER

De smager specielt godt sammen med fisk.
Jeg sylter nogle gange grønne tomater med vanilje https://fjordrejen.dk/?p=5469
Men disse med et hint af citron fra citrontimian passer nok mere til fisk mens de andre bruger jeg til kødretter.

1 kg grønne tomater
4 dl æbleeddike
4 dl vand
350 gram sukker
6 kviste citrontimian
6 peberkorn
atamon

Skyl tomater og skær dem i både
Kog lagen op og kom tomaterne i så de lige koger med ca. 2 minutter

Skyl glas med atamon (eller vodka)
Kom tomater, citrontimian, peberkorn på og hæld lagen over (og kom evt. lidt atamon i)

Lad dem køle en smule af før de lukkes og kommes på køl.

De kan bruges efter en uge og holde sig frem til næste sæson

Print Friendly
This entry was posted in Sylte ting and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *